top of page

I vintersesongen blir vi lettere syke, det er særlig forkjølelse og influensa som rammer oss, vi kaller det øvre luftveis infeksjon, ØLI.

Hvorfor herjer dette i oss mer om vinteren og hva kan du gjøre selv for å holde deg frisk?

I dette nyhetsbrevet får du de beste tips og knep du kan gjøre selv. Det er tid for egenpleie.

SPA står for Salus Per Aqua og betyr «god helse med vann» - massasje, oljer, vannbad og kroppspleie. Det er forbundet med luksus og de fleste av oss kan ikke unne oss dette hver dag.

Derfor har vi komponert en oppskrift for egenpleie som gjør at du kan oppleve SPA hjemme og fint få til hver dag😊

Skrevet av Siri Aabel MD Des-21

Luften du puster inn

Det er særlig to ting å merke seg når det gjelder luften vi puster inn: luftfuktighet og luftens innhold av negative ioner.

Luftfuktighet

Når det blir kaldere ute begynner vi å fyre opp i heimen og det medfører tørrere luft, altså lavere luftfuktighetInfluensaepidemier korrelerer med lav absolutt luftfuktighet dvs har du det for tørt i luften blir du lettere syk. 

40 til 60 % relativ fuktighet er «sweet spot» dvs optimalt for god helse og sunne slimhinner i luftveiene. 

Den amerikanske klimafysikeren Jeffrey Shaman var blant de første til å vise dette. Du kan lese mer om en spennende studie gjort på sykehus i USA her: https://www.vvsforum.no/2018/40-til-60-relativ-fuktighet-er-sweet-spot/.

Dette er det enkelt å gjøre noe med. Vi anbefaler en diffuser. Om du i tillegg setter oppi noen dråper eteriske oljer er du enda bedre beskyttet mot sykdom.

 

Verdens beste eteriske oljer produseres av Young Living i USA.

Green Doctors har tilgang på både diffuser og eteriske oljer, skriv til oss ved interesse. 

Min favorittolje i diffuseren er «Stress away» en deilig duft av flere ulike oljer …….

Negative ioner

Luftens innhold av negative ioner er viruskiller nummer1😊

Visste du at man kan få helt ren luft, fri for virus og bakterier ved å sette en ionegenerator i rommet? I tillegg til riktig luftfuktighet er ionisering av luften et smart forebyggende tiltak i heimen. Disse maskinene generer negative ioner og det er disse partiklene som nærmest plaffer ned virus og bakterier i luften og reduserer lukt, forurensing og smitte. 

Vi har blitt kjent med denne teknologien gjennom Egil Hansen i Ventitech AS. Du som har vært på kontoret vårt i høst har kanskje merket hvor frisk og god luft vi har?

Du kan lese mer under månedens produkt Pure and clean.

diffuser

Hold deg varm på viktige steder på kroppen

Jeg sitter på trikken eller går på gaten i 10 minus og ser folk uten skjerf, lue, hansker eller votter. Noen har joggesko uten sokker! Asking for trouble?? Yes!

Når vi blir avkjølt på steder der meridianer samler seg som håndledd, ankler, hals og hode blir vi lettere syk. I kinesisk medisin er nettopp avkjøling og kald vind en direkte årsak til sykdom. Budskapet er: kle på deg godt og hold deg varm!

Julemarked

Viktige tilskudd

Vitamin D nyhetsbrevet om D vitamin mars 2021

C-vitamin Natur Drogeriet Økologisk Nypepulver

Magnesiumkrem til å smøre på hud fra helsekjelda.no

Sink – begynner det å smake metall har du fått nok!

Jod les nyhetsbrevet om jod desember 2020

Har du flytende jod kan du ta 3-4 dråper i litt vann og gurgle deg med det når du skal ut blant folk eller kjenner krisling i halsen. Jod er desinfeksjonsmiddel nummer 1 i vårt husapotek.

Lys – sol – dagslys - mørketid

Vi vet at mørketiden tærer på oss og gjør mange nedstemte og tunge til sinns. Det er vinter, kulde, snø, mørkt, kaldt, glatt, vått og kroppene våre blir mer mottagelig for virus! På Green Doctors bruker vi et spørreskjema som heter VINTERDEPRESJON se det her. Scorer du høyt på det er det hjelp å få! Lysbehandling😊 Det finnes mange ulike lamper på markedet og de virker. Det er nok at du sitter i nærheten av en slik lampe for eksempel når du spiser frokost i ca 30 minutter hver dag.

I tillegg vil mørketiden frata oss infrarøde stråler fra solen, og vi får heller ikke laget vitamin D gjennom huden, altså tre viktige helsebringende forhold blir frarøvet oss på vinterstid.

Solformørkelse

Dine tanker, din innstilling til livet og ditt nærvær

Mediterer du? Hvis nei – så start nå! Du trenger kun å lukke øynene i 15 minutter, puste med magen så er du i gang.

Meditasjon er virkelig et forebyggende tiltak som er lett å gjennomføre fordi det krever ikke noe annet enn at du går innover i deg selv noen minutter hver dag. Det finnes mange ulike retninger innen meditasjon eller mindfulness – på godt norsk «nærværstrening».

Online meditasjon

Vi har blitt kjent med en norsk professor Harald Harung PhD som har praktisert meditasjonsformen Transcendental Meditasjon (TM) i 48 år. Han har skrevet flere bøker og den vi presenterer i dette nyhetsbrevet heter: Excellence through Mind-Brain Development.

Om hjertehelse skriver han bla dette:

"En metaanalyse av 31 forskningsstudier viser dyp hvile under TM og større fysiologisk stabilitet og avslapning utenfor utøvelsen. En 9 års randomisert studie av hjertepasienter, som involverte American Heart Association og ble finansiert med USD 3,8 millioner fra National Institutes of Health i USA, fant en 47% reduksjon i dødsfall, hjerteinfarkt og slag blant TM-utøvere sammenlignet med de matchede ikke-mediterende kontrollpersonene. Se www.truthabouttm.org for en oppsummering av et bredt spekter av helsefordeler. TM gir også en betydelig selvutvikling."

Etter du har meditert kan du gjøre en annen fin øvelse for å styrke immunforsvaret ditt: Skriv ned 3 ting hver dag som du er takknemlig for.

Kjenn på takknemligheten og gleden det gir deg å tenke på dette. Takknemlighet er knyttet til glede som igjen hører til i hjertet ditt og hjertet er også der kjærligheten bor. Gi kjærlighet til deg selv og du får bedre helse.

Egenpleie i mørketiden - En oppsummering:

  1. Luften du puster inn – Diffuser og Ventitech

  2. Eteriske oljer

  3. Hold deg varm – bruk håndleddsvarmere, lue, skjerf og varme sokker.

  4. Ta tilskudd av vit C, D,  sink, jod og magnesium

  5. Lyslampe – bruk den 30 minutter hver dag

  6. Meditere – tenn et lys og finn roen, skriv ned 3 ting du er takknemlig for hver dag

Det nye året starter med friske ark og med både gode og vemodige nyheter:

  • Dr. Siri Aabel trer av som praktiserende lege

  • Dr. Pernille Kvernaas er vår nyeste grønne lege

  • Det arrangeres Åpent hus utvalgte onsdager. 

Etter er lang og innflytelsesrik karriere som lege har Siri Aabel valgt å avslutte sin praksis og vil ikke lenger jobbe som lege. Hun ser frem til mer tid med familie og sine fritidssysler. Hun skal heldigvis ikke trekke seg helt tilbake og ønsker å formidle av sin kunnskap via Åpent Hus hos Green Doctors utvalgte onsdager fremover. 

Dr. Erlend tar over stafettpinnen og vil drive Green Doctors videre med å tilby helhetlig og årsaksrettet behandling til våre pasienter. Han jobber som før, med en dag hos Lab1 i Sandvika og resten av uken hos Green Doctors på Vinderen.

Dr. Pernille Kvernaas blir vår første Green Doctor utenfor Oslo. Hun har jobbet med oss noen ganger i måneden det seneste året, og er et veldig godt tilskudd til Green Doctors. Hun har en inspirerende Instagram konto hun kaller holistisk lege. Pernille er bosatt på Vestlandet, og sammen med henne ser vi på muligheten ved å åpne en ny GD filial i Ålesund-traktene. Detaljer kommer på nettsiden.

Dr. Siri og dr. Fang drar igang «Åpent hus» på onsdager kl.17 -19. De forklarer om helhetsmodellen, meridianer, energimedisin, Bemer og andre viktige tiltak for god helse.

Første onsdag blir 5.1.2022. Detaljert program kommer på nettsiden.

Månedens produkt
Luftbehandling fra Ventitech AS

Pust inn frisk luft inne!

Ventitech AS leverer Active Pure Technology til sykehus, bedrifter, treningssentre, sykehjem, barnehager og private boliger.

Du ser en videosnutt av teknologien her.

Denne modellen heter Pure & Clean og er den vi har på venterommet hos Green Doctors.

Ventitech AS tilbyr bedriftsleasing og privat finansiering- Les mer på deres nettsiden: https://www.ventitech.no/

Pure___Clean-removebg-1200x1475.png

Månedens bok

Excellence through Mind-Brain Development:

The Secrets of World-Class Performers

Du har sikkert hørt om Peak Performance? Det å yte maximalt når det gjelder?

I boken avslører forfatterene Harald Harung og Fredrick Travis hvilke faktorer som er avgjørende for suksess. Hvordan bli den beste utgaven av deg selv?

Excellence throug Mind-Brain development.jpg

Månedens oppskrift
Julegodter

Julen er tiden hvor det er lov å unne seg ekstra mye godt og godter. Men for mange av oss kan denne "regelen" være en skikkelig bjørnetjeneste. Vi merker det på kropp og sinn at det er best å holde seg til maten som faktisk er bra for oss. Å fråtse i sukker, meieriprodukter og hvetebakst gjør ikke at det blir en god jul for alle. Heldigvis finnes det gode oppskrifter på godter og kaker som gjør julen god for alle! Her er noen eksempler og linker til sider hvor du kan hente inspirasjon.

sjokoladetrøfler

Mat og Atferd sin hjemmeside byr på mye spennende informasjon tips og oppskrifter på mat for oss med allergier og  matintoleranser.

Blant annet denne siden med oppskrifter fra Kristin på sjokoladekuler og julenøtter:

https://matogatferd.no/Spis-deg-friskere/kristins_julegodteri

Jente med Gingerbread Man
Dermed er det jul om få dager og vi ønsker med dette alle våre lesere en trygg og fredelig jul med den beste helsen du kan ha. Husk alle små skritt i riktig retning hjelper!
bottom of page