kort fortalt om hcg-metoden

hCG-metoden er en kur som tar sikte på å behandle årsaken til vektproblemer. hCG viser seg å kunne påvirke hypothalamus, som styrer fettregulering.

 

Utprøvinger over snart 50 år viser så langt at alle som gjennomfører kuren på riktig måte går ned i vekt.


Det som skiller denne metoden fra mange andre slankemetoder er at man primært mister
fett, ikke muskler og vann, og at man mister fettet der det ikke skal være. Det de aller fleste
opplever er at man ikke går opp i vekt igjen.

 

Vi ser varig vektnedgang hos pasienter som har fulgt kuren nøye, men som også klarer å legge om til riktig kosthold. 

 

Hva er hcg?

hCG er forkortelse for human Chorionic Gonadotropin

 

hCG er et hormon som dannes i embryo rett etter befruktning, og senere i gravidetet dannes de i store mengder i morkaken. Det kan bli produsert så mye som 1 000 000 enheter per dag for å beskytte og gi næring til fosteret. 

Det var i 1927 hormonet ble oppdaget av Ascheim og Zondek i urinen til gravide kvinner.

Dr. Simeons, født i 1900 i London, kan man kalle opphavsmannen til hCG-kuren. Han utviklet en teori på 50-tallet om hvordan kroppen utnytter fettreserver ved inntak eller produksjon av hCG. Observasjonene rundt denne teorien publiserte han i The Lancet i 1954: Les den her 

 

HVordan foregår kuren?

Fase 1:     Fråtsefasen                   2-3 dager

 

Fase 2:    500 kalorier per dag     4 uker

Fase 3:    Vedlikeholdsfasen        3 uker

Fase 4:    Tilbake til hverdagen    -------

I fase 1 og 2 skal hCG tas i dråperform under tungen, morgen og kveld. hCG blandes med en buffer, som skal oppbevares i kjøleskapet. 250 IE hCG brukes til hver dose.

I fase 2 følges en streng, fettfri diett på 500 kalorier per dag. 

I fase 3 skal du øke til 1200 kalorier per dag, men uten inntak av hCG. Dietten er ikke lenger like streng, men fortsatt viktig å følge.

I fase 4 starter du nå på ditt "nye" liv. Utfordringen nå blir å falle tilbake til gamle vaner, men å holde på det gode kostholdet fra kuren og etablere en god livsstil for deg.

Før man starter en kur anbefaler vi å lese boken til dr. Siri Aabel "Det er ikke din skyld at du er tjukk". Grunnen er at vi ønsker at du skal ha mest mulig forståelse av hvorfor kuren virker, hva som kan hindre effekt og hvordan det kan være å gjennomføre en kur.

 

Ved bestilling av buffer vil du også

motta 3 hefter. Disse heftene er din guide

gjennom kuren. Ett hefte for før kuren starter,

ett hefte for gjennomføring av kuren og ett

hefte for livet etter kuren. 

 

passer dette for meg?

Denne kuren er for alle de som sliter med uønsket overvekt og har en BMI over 25. Dette er for alle som ikke skjønner hvorfor kroppen ikke vil lystre. For alle som kjenner på urettferdighet; "hvorfor går jeg opp i vekt bare av å se en sjokolade, mens andre spiser hva de vil uten å legge på seg et gram". 

Det kan være mange årsaker til at kroppen din ikke lystrer eller til hvorfor hypothalamus ikke gjør jobben sin skikkelig. Sammen med din lege kan du få hjelp til å forstå deg selv bedre, og få hjelp til å finne en løsning. Men husk - DU må gjøre denne jobben. Det kan være noen offer som må gjøres og noen endringer som må til i din livsstil eller ditt kosthold. Er du motivert?